FOILING BALATON 2020. október 10-11. Balatonföldvár

  • 2020.10.04.
1024 682 Foiling Balaton

A tavalyi évhez hasonlóan idén is október elején, Balatonföldváron kerül megrendezésre Magyarország egyetlen foiler találkozója a Foiling Balaton.

A rendezvény keretein belül a szervezők nem titkolt célja az, hogy a világban egyre népszerűbb foil tevékenységet bemutassák a sportág hazai kedvelőinek egy hangulatos hétvégi rendezvény keretein belül. Az ötlet Lovas Zsolt és Nagy R Attila közös agyszüleménye, melyhez lelkesen csatlakozott a többi szárnyaló flotta meghatározó személyisége is.

Az összejövetelen olyan vízi alkalmatosságokkal ismerkedhetünk, amik egy víz alatti szárny (hydrofoil) segítségével képesek a “víz felett repülni”.

Nyerő csapaton ne változtass így a helyszín továbbra is Balatonföldvár, és a Spartacus Vitorlás Egylet, ahol Majthényi Szabolcs neve garancia a remek rendezéshez, valamint a Spari utánozhatatlan közege és a biztos földvári szélviszonyok reméljük idén is felejthetetlen pillanatokat szereznek majd mind a résztvevőknek, mind a nézőközönségnek.

A szervezők – az előzetes jelentkezések alapján – több mint 20 hajóra számítanak a hétvégén. A nagyhajók kimaradnak a versenyből, azonban a tavalyi évhez képest minden más flotta növekedésről számolhat be, így mind a Waszpok, Moth-ok és kite-ok is nagyobb számban képviseltetik magukat idén, ami remek csatákat szoros, látványos versenyt ígér.

A tavalyi abszolút győztes Virág Flóra – Molnár Dávid páros az eseményt megelőzően vesz részt a Nacra 17-es osztály Európa-bajnokságán az ausztriai Attersee-n, így az ő részvételük még nem biztos, de reméljük, hogy idén is rajtvonalhoz tudnak állni.

Aki sajnos biztos nem lesz velünk az Bors Máté, aki a Garda-tavi EB-n vesz részt windfoil osztályban, ami az osztály első Európa-bajnoksága is egyben. Máté a napokban döntötte meg a Keszthely-Kenese rekordot, amihez ez úton is gratulálunk. Az új nettó idő: 1óra 36 perc!!!

A külső szemlélők a partról követhetik majd az eseményeket, illetve a bátrabbak akár ki is próbálhatják a suhanó bárkákat. A futamok után természetesen lehetőség van kötetlen beszélgetés keretében mindent megtudni az adott hajókról. Az otthonmaradó hozzátartozók sem maradnak le az eredményekről, hiszen a megmérettetést idén a Track nyomkövető rendszere támogatja.

A rendezvény szombaton reggel 9-órától kezdődik és vasárnap 16 óráig tart. A bemutatók, gyorsasági és pálya megmérettetések az időjárás függvényében kerülnek kialakításra. A repülő bárkákat széliránytól függően a balatonföldvári mólóról is meg lehet tekinteni.

Támogatóink:

Spartacus Vitorlás Egylet, Katamarán Suli, Nana Boat Kft, Waszp Hungary, Zhik Hungary, Forward WIP Hungary, Nacra / Kenguru Sailing, Track, Flow Visuals, AQUA Magazin, Káli Autó-Motor Múzeum