Foiling Balaton első nap – szárnyra kaptunk!

  • 2019.10.05.
1024 683 Foiling Balaton

Fantasztikus első napot tudhatunk magunk mögött az első balatonföldvári Foiling Balaton rendezvényen. Kiváló szárnyaló csapat jött össze, ezt tetézte remek szervezés, amivel kiérdemeltük az időjárás felelősök szeretetét is.

Szárnyaló egyedekből álló lelkes társaságunk 9 óra körül kezdett összeverődni a Spari telepen. A kissé hűvös idő ellenére sorra érkeztek az elszánt sportolók, és örömmel konstatáltuk, hogy a tegnapi esős előrejelzésnek szerencsére nyoma sincs. A szikrázó napsütésben a nyitott büfé mellett mi bajunk lehet? Korán megkezdődött a közös csevej a technikákról, kinek mekkora és milyen?! J

Az ismerkedés és a felszerelést követően főrendezőnk Majthényi Szabolcs és csapata gyors eligazítást tartott a pálya levitorlázásával és a fontos tudnivalókkal kapcsolatban. Mire mindent megbeszéltünk a szél szépen felépült és szárnyalásra bíztatta a társaságot.

A tervezett rajt kissé csúszott, de mi rendben nekivágtunk az első futamnak, ami kiváló szárnyaló szélben indult. Sajnos az első kör végén bekövetkezett egy leállással kombinált szélelfordulás, ami Béci alpesi kürtjével kombinálva a futam lelövését jelentette.  Ugye milyen jó lett volna nem eldumálni a parton az időt?!

Kis várakozás és pályaigazítás utána a második futam is rendben elindult és ezúttal végig is ment. Jó volt együtt látni a szárnyaló jószágokat. Ugyan sokan más-más tempóban közlekedtek a pályán, de mindenki megtalálta a játszótársát a verseny folyamán. A harmadik futam sajnos szintén érvénytelenítéssel végződött. A szél ismét leállt és markánsat fordult, így ezt is befejezetlenül hagytuk.

Olcsiék a partra menetel mellett döntöttek, amit szárnyalás hiányában senki nem vitatott. Kiérkezés után forró babgulyás és palacsinta várta a kissé átfázott csapatot, amit ezúton is köszönünk a Spari büfé csapatának! Igazán fincsi volt, az időzítése pedig nem is lehetett volna aktuálisabb.

Délután ugyan láttunk még némi esélyt a vízre menetelre, azonban a gyülekező zivatar felhők és a csepegő eső sajnos az utolsó szalmaszálat is elvette tőlünk. Ennek ellenére mindenki jó hangulatban tekintet vissza a napra. A bárkák elpakolása és közös technikai áttekintések közepette szárnyra kaptak a napi sztorik, hogy kivel, mi és persze hogy is történt.

Holnap délelőttre erősebb szelet várunk így kissé eltolva kezdjük a reggelt, a tervek szerint kikötő előtt sebességi versennyel. Majd a szél csillapodásával további pálya futamokat tervezünk. Továbbra is várjuk az érdeklődőket a hajóparkba illetve a mólóra, ahonnan jól látszanak a repkedő masinák.

Szöveg: Lovi

Fotó: Rozsda